03-5341284

phone6, phone, contact, telephone, support, call
.

השתלות - שאלות ותשובות

מרפאת שיניים - דר ניצן שקד, תמונת אווירה
למה מתכוון הרופא כאשר הוא אומר "אין מספיק עצם" ?
במקרים בהם חלה ספיגה של עצמות הלסת אין מספיק עצם לאחיזה טובה של השתל.לשתל יש אורך וקוטר מסוימים והעצם הלסת צריכה לאחוז אותו.לעיתים חסרה עצם "ברוחב " ולעיתים חסרה עצם "באורך".במקרים אלו מבצע הרופא "השתלת עצם" ומוסיף עצם מלאכותית או ממקום אחר בלסת ומשלים את החסר.כאמור מקור העצם בדרך כלל עצם מלאכותית (מבקבוק) אשר מוחלפת במשך הזמן על ידי הגוף בעצם עצמית.חשוב לדעת שהיום אין כמעט מקרה שבו לא ניתן לבצע השתלות בגלל חוסר עצם.

מהי "הרמת סינוס"?
המונח הנכון הוא הרמת רצפת הסינוס.בלסת עליונה באיזורים אחוריים ששם ממוקמות השיניים הטוחנות יש לעיתים קרובות חוסר בעצם בגלל ספיגה מהירה של עצם הלסת לאחר איבוד השן. באיזור הזה מעל עצם הלסת נמצא "הסינוס המקסלרי " שהינו חלק מחלל האף האחורי. במקרה כזה אנו מוספים בהצלחה גבוהה עצם לרצפת הסינוס ובכך מקבלים מספיק עצם להתקנת השתל.כיום במרבית המקרים הפעולה מבוצעת בשלב אחד בו מוספים עצם ומתקינים את השתלים ובכך חוסכים פעולה כירורגית וזמן המתנה

מה זה "העצב " בלסת תחתונה שמוזכר כל הזמן?
בלסת תחתונה מהאיזור האחורי ועד כמעט לאיזור הניב קימת מעין תעלה בתחתית העצם בה עובר העצב אשר מעצבב את השיניים החניכיים.וחצי השפה.מיקומה של תעלה זו שונה ממטופל למטופל ומאיזור לאיזור.בתכנית השתלים הרופא מתייחס היטב לתעלה זו על מנת שלא לגרום נזק למטופל.ומקובל היום לבצע צילום מסוג C.T בכל מקרה של שתלים בלסת זו על מנת למקם במדויק את מיקום השתלים.בתכנון נכון והקפדה נדיר מאוד לפגוע בעצב המדובר.

מה זה " שתל מידי " ומה זה "העמסה מידית" ?
חזון "שן תחת שן"
בשנים האחרונות עם הצטברות ניסיון רב בהשתלות ב - 2  העשורים האחרונים וכן מחקרים רבים אנו מתקרבים לקראת האידיאל שבו שן שתצטרך להיעקר תוחלף מידית על ידי שתל וכתר בשלב אחד. כבר היום אנו יכולים במקרים מסוימים ואף ביצענו זאת במרפאה לעקר שן להתקין מידת שתל וכתר.יש פה 2 שלבים שונים לעיתים אפשר לבצע את שניהם לעיתים רק אחד.
שתל מידי-במקרה זה אנו עוקרים את השן או שארית השורש ומיד מתקינים במקום שתל פעולה זו חוסכת המתנה לאחר עקירה עם שיקום זמני.מאפשרת מיקום אידאלי של השתל הוא יושב בדיוק ב"מחילה" של השן שנעקרה ובהרבה מקרים חוסכת השתלת עצם.
העמסה מידית-על השתל שהתקנו אנו לא ממתינים אלא מיד מרכיבים מבנה וכתר זמני וחוסכים זמן המתנה עם שיקום זמני מסורבל כמו תותבת זמנית

שתלים זה רלוונטי לשיניים תותבות?
מבוגרים רבים מתפקדים שנים רבות עם תותבות.גם במקרים "מוצלחים" עדיין איכות החיים ירודה במקצת.התלונות הן על חוסר ביטחון בגלל תזוזות קטנות של התותבת.הפרעה בגלל כסויי החיך בתותבת.חדירת מזון מתחת לתותבת וכו .
ניתן היום במקרים רבים ואף בגיל מתקדם (תלוי כמובן בכל מקרה לגופו ) לעגן את התותבות בעזרת 2עד 4 שתלים לעצם הלסת. בחלק גדול מהמקרים בלסת עליונה ניתן להסתפק בתותבת בצורת פרסה ללא כסוי מלא של החיך.עיגון זה מוסיף רבות לאיכות החיים ולביטחון העצמי

מה הם אחוזי ההצלחה של השתלים?
אחוז ההצלחה תלוי ברובו במיקום השתל בלסת. אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר הם באזור הקדמי של הלסת התחתונה.באופן כללי בכל הפה סכויי ההצלחה הם מעל 97% .אחוזי ההצלחה באזור קדמי עליון גבוהים מעט פחות. אחוזי ההצלחה באזורים האחוריים של 2 הלסתות הם הנמוכים ביותר אך יחד עם זאת נעים בין 85 ל-90 אחוזים.
כאמור אצל מעשנים סיכויי הצלחת הטיפול יורדים משמעותית , ולמעשנים כבדים (מעל קופסא ביום) לא מומלץ לבצע כלל השתלות.
מחקרים מראים שבמרבית המקרים השתלים עמידים יותר משיניים טבעיות. למרות כל זאת צריך לזכור שהשתלים הדנטאליים מותקנים באזור שבאופן טבעי מצויים בו המון חיידקים, ותחזוקה לקויה של האזור תגביר את כמות החיידקים ותקצר את חיי השתלים.
 
איך מתחילים את התהליך?
"ראשית מעשה-מחשבה תחילה" אמרו אבותינו.בתחילה המטופל מוזמן לבדיקה ראשונית עם צילום פנורמי.בבדיקה מבררים את מצבו הרפואי.בודקים ביחד את האפשריות השונות "ותופרים חליפת טיפול אישית".אנו במרפאה מקפידים להיות קשובים לרצון המטופל ויכולתיו
ולהרכיב לו את הטיפול המתאים ביותר.
יתכן ויהיה צורך להפנות את המטופל לצילומים נוספים כמו C.T על מנת לקבל מידע נוסף
בסופו של התהליך תקבע במשותף תכנית טיפול והמטופל יקבל לידיו הצעת מחיר מפורטת המחיבת את המרפאה.

איך עושים את השתלים?
תהליך ההשתלה מתחיל כמובן בתיכנון נכון.הרופא המתכנן הוא הרופא שיבצע בפועל את "השיניים" על השתלים .זהו הרופא המשקם והוא זה שיקבע את מיקום השתלים את גודל השיניים שעליהם ואת האסתטיקה שלהן.תהליך השתלים מורכב איפה מ2 שלבים השלב הכירורגי בו מותקנים השתלים והשלב השיקומי בו מתקינים את המבנים והכתרים.2 השלבים הללו מתבצעים לעיתים על ידי 2 רופאים או על ידי רופא אחד.
במרפאתינו אנו שואפים כי 2 השלבים הללו יבוצעו במידת האפשר עי רופא אחד(ד"ר ניצן שקד) על מנת למנוע חוסר תיאום ותקלות גם במקרים בהם מבוצעים השתלים על ידי משתיל אחר מסיבות שונות  הם מבוצעים במרפאה בנוכחות ופיקוח של ד"ר שקד .
 בכל מקרה האחריות על כל השלבים הינה של המרפאה .

כמה זמן לאחר ההשתלה מבוצעים חשיפת השתל והשיקום?
בעבר היה נהוג להמתין 6-4 חודשים לריפוי לפני שניתן היה לשקם.כיום נהוג במקרים מסוימים לבצע השתלה + שיקום מיידי מבלי להמתין את פרק הזמן הנ"ל. עליך לדון עם רופא השיניים שלך באופן פרטני שכן ההחלטה על כך הינה בכל מקרה בהתאם למצב

השתלה האם זה כואב?
השלב הכירוגי מבוצע תחת הרדמה מקומית (כמו לסתימה)ולכן אין תחושת כאב כאשר האילחוש מתחיל
לחלוף, לאחר 4-3 שעות, יש לצפות לתחושת אי-נוחות מסוימת.כמובן שתחושה זו משתנה ממטופל למטופל, אך לרוב המטופלים אין בעיות מיוחדות, והטיפול מתבצע ללא כל סיבוכים. 
לחלק מהמטופלים עלולה להיות רמה מסוימת של כאב או של אי-נוחות שנמשכים מספר ימים ולעתים אף עלולים להתפתח נפיחות ושינוי בצבע הרקמה (כחול-ירוק שהופך לצהבהב ונעלם), אך אין צורך להתרגש מכך.שימוש במשככי כאבים, שאינם דורשים מרשם ,מקל על תחושת הכאב או על חוסר הנוחות אצל מרבית המטופלים. כל הסימנים הלא נעימים נעלמים בדרך-כלל עד עשרה ימים. במקרים שבהם יש צורך בקבלת אנטיביוטיקה או תרופות אחרות לפני או לאחר ההשתלה, תינתנה הנחיות בנפרד על-ידי הרופא .
 
המרפאה נגישה לבעלי מוגבלויות  •   מנויים של שירותי חירום שחל  •  מפת האתר  •  הצהרת נגישות
מרפאת שיניים - ד"ר ניצן שקד  •  קניון קרית אונו, מגדל משרדים ומרפאות .(בנין A) קומה 9  •   מפת האתר